Wij zijn op zoek naar een Metselaar – Timmerman
Bekijk onze vacatures

Aluminium kozijnen & deuren

Aluminium heeft een strakke uitstraling, is sterk, barst niet en is ongevoelig voor temperatuurschommelingen en vocht.

Termische isolatie
De warmteweerstand van aluminium wordt uitgedrukt in U-waarde. Hoe lager deze waarde, hoe beter de warmteweerstand. Slechte isolerende aluminium bestaan niet meer. Daar zorgt de thermische onderbreking tussen buiten- en binnenprofiel voor. Deze is gemaakt uit glasvezelversterkte polyamide, een heel bestendig en duurzaam materiaal.

Akoestische isolatie
Alle ramen van Haers scoren hoog qua geluidsisolatie. In combinatie met speciaal geluidsisolerende glas kan deze waarde nog verbeterd worden.

Wind- en waterdichtheid
De AluLine- en Classic Line profielreeks laat dankzij de dubbele dichtingsstrips geen wind of water binnen.

Veiligheid
Onze ramen zijn standaard voorzien van een veiligheidsraamkruk ‘Sekustik’. Dit is een kruk met een ingebouwd veermechanisme die ervoor zorgt dat bij een inbraakpoging de kruk minder makkelijk geforceerd kan worden. Per opengaand raamdeel zijn eveneens standaard 2 paddenstoelnokken met veiligheidssluitplaatjes voorzien. Optioneel kan er gekozen worden voor inbraak vertragende beglazing en een meer performant beslag waarbij alle sluitpunten veiligheidsplaatjes zijn en er een raamkruk met cilinder geplaatst wordt. Een geringe ingreep qua kostprijs, maar met een groot resultaat.

Geanodiseerd
bij deze afwerking wordt de natuurlijke beschermingslaag van het aluminium vervangen door een laag die 10 keer zo dik en hard is. Door deze behandeling wordt het aluminium uiterst krasvrij en gemakkelijk in onderhoud. De natuurlijke matte kleur van het aluminium blijft behouden.

Aluminium Kleuren

Aluminium ramen kunnen op verschillende manieren afgewerkt worden. Ons veelzijdig kleurengamma biedt een ruime keuze om uw ramen en deuren te personaliseren. Wij geven u graag kleuradvies.

Er zijn 3 mogelijke kleurafwerkingstechnieken voor aluminium.

– Gelakt in een RAL-kleur.

– Gelakt in een structuurlak.

– Geanodiseerd.

Gelakt in een RAL-kleur
Het kleuren van aluminium profielen gebeurt in verschillende stappen: eerst worden de profielen gechromateerd om een optimale hechting en blijvende kwaliteit te garanderen. Nadien wordt de poederlak aangebracht en ingebakken bij een temperatuur van 200 graden. In de kustregio worden de profielen eerst gepreanodiseerd om een optimale hechting en blijvende kwaliteit de garanderen. Nadien wordt de poederlak aangebracht en ingebakken bij een temperatuur van 200 graden.

Gelakt in een structuurlak
Deze poedercoating heeft een mat en korrelig oppervlak en is zeer krasbestendig. Deze afwerking is verkrijgbaar in een structuur zonder metallic (S) en voor bepaalde kleuren een met metallic (SM) met een lichte glinstering. Niet alle RAL-kleuren zijn verkrijgbaar in structuur of structuur metallic.